PRZYJĘCIE KOMUNIJNE
OFERTA MENU
- zestaw obiadowy składający się z przystawki, zupy, dania głównego i deseru
- w cenie zawarte są napoje zimne; woda mineralna i soki owocowe
- oraz napoje gorące; kawa i herbata w ilosciach nielimitowanych
- wliczono również dekoracie kwiatową stołów, kompozycje wykonane prez Studio Floristika
Prystawki
Carpaccio z polędwicy wołowej
z rukolą i parmezanem
Rostbef pieczony
z marynowanymi grzybami, majonezem gruszkowo musztardowym
Wędzona kaczka
z sosem pomarańczowym, imbirem, chrupką ryżową
Szparagi z szynką parmeńską
i jajkiem molette
Smażone krewetki
z tropikalną salsą na bukiecie sałat
Dania glówne
Pieczony halibut
risotto ze szparagami, pieczony pomidor, sos estragonowy
Filet z sandacza
młoda glazurowana marchew, młode ziemniaki z koprem, puree z groszku z miętą, sos cytrynowy
Pierś z kurczaka
gratin ziemniaczane, kapusta włoska, sos pieczeniowy
Polędwiczka wieprzowa sous vide
puree z batata, sos pieczeniowy, palone romanesco
Filet z kaczki
czerwona kapusta duszona na winie, pierogi z kaszą gryczaną z gruszką, sos cydrowy
Zupy
Krem pomidorowy
z kluseczkami i świeżą bazylią
Krem szparagowy
z salami pikantnym i oliwą z dymki
Bulion z pieczonej kaczki
z makaronem pietruszkowym i warzywnym julienne
Rosół drobiowy
makaron i młoda marchew
Chtodnik z buraków
tagliatelle z ogórka i jajko przepiórcze
Desery
Semifredo czekoladowe
brownie i sos kawowy
Tiramisu truskawkowe
Torcik Baileys
czekolada, karmel, sos truskawkowy
Krem Brulee z malinami
Mus kokosowy
sos mango, chrunchy, lody marakuja
Lody 4 smaki
kompozycja lodów rzemieślniczych (4 smaki)