MENU OKOLICZNOŚCIOWE
Poczęstunek Szefa Kuchni
Przystawki
Pasztecik drobiowy
żurawina, sałata, grzanka
Wędzona pierś kaczki
dressing pomaranczowy, imbir marynowany, rucola
Rostbef pieczony na różowo
marynowane grzyby, dip z gorczycy, sałata
Carpaccio z buraka
ziołowy twarożek, sałata, cebula piklowana
Wędzona polędwiczka wieprzowa
konfitura jabłkowa, dymka
Tatar z łososia wędzonego
ogórek marynowany, majonez wasabi
Smażone pierożki z serem
orzechy, pieczone buraki
Mus z pstrąga wędzonego
piklowana cebula, kawior
Zupy
Krem pomidorowy
grzanki, bazylia
Bulion z pieczonei kaczki
kluseczki ziołowe
Krem ziemniaczano - jabłkowy
prażony boczek
Bulion grzybowy
makaron pietruszkowy
Krem szparagowy
migdały, oliwa koperkowa
Krem z białych warzyw
salami pikantne
Dania główne
Polędwiczka wieprzowa
puree ziemniaczano - chrzanowe, pieczone romanesco, sos kminkowy
Pierś z kurczaka
suflet ziemniaczany, kapusta Savoy, demi glace miodowo - cytrynowy
Sandacz
gołąbek z kasza, buraki duszone, sos kurkowy
Stek ze schabu marynowany w chimichuri
ziemniaki pieczone, caponata pomidorowa, sos musztardowy
Pierś z kaczki / kluseczki ziemniaczane
z czosnkiem niedźwiedzim, kapusta czerwona z chili, sos z pieczonej cebuli
Łosoś
risotto pietruszkowe, groszek zielony, brokuł, sos krewetkowy
Pieczeń wołowa
krokiet ziemniaczany, grillowana cukinia, sos winno - kaparowy
Eskalopki indycze
gratina ziemniaczana, fasolka szparagowa z czosnkiem, sos grzybowy
Desery
Torcik czekoladowy
sos truskawkowy, chrupka czekoladowa
Sernik holenderski
konfitura z wiśni
Semifreddo kawowe
karmel, kruszonka czekoladowa
Krem Brulee
owoce w syropie
Torcik Baileys
sos karmelowy, orzechy, lody czekoladowe
Panna cotta
sos truskawkowy, beza
Pieczone jabłka
lody waniliowe